Енергоефективний будинок: використання енергоощадних технологій в будівництві
Впровадження принципів енергозаощадження в будівництві

В наш час, коли питання сталого будівництва та енергоощадження стають дедалі актуальнішими, зведення енергоефективних будівель стає пріоритетом для багатьох Замовників.

Застосування енергозберігаючих технологій здатне звести до мінімуму втрати тепла та енергії, тому забезпечення енергоефективності треба впроваджувати на всіх етапах починаючи з проєктування та вибору будівельних матеріалів, під час будівництва та в процесі експлуатації будинку.

Пропонуємо розглянути рекомендації,

компанії ТОВ "АКВІЛОН-СК", щодо застосування технологій та матеріалів, які допоможуть забезпечити енергоефективність Вашої оселі.

1. Розташування будівлі та проєктування конструкції

Правильний вибір місця будівництва та орієнтація будинку на ділянці відіграють важливу роль у забезпеченні енергоефективності.

Проста архітектура та форма будівлі допомагають мінімізувати площу зовнішніх поверхонь, що зменшує втрати тепла.

Орієнтація головних житлових приміщень на південь дозволить максимально використовувати сонячне світло і тепло, що зменшить потребу в штучному освітленні та опаленні.

2. Теплоізоляція будинку



Одним з основних шляхів до енергоефективності є правильна теплоізоляція конструкцій будинку: якісне утеплення стін, даху, фундаменту, підлоги, підвалу та горища.

Використовуйте сучасні теплоізоляційні матеріали, які відповідають міжнародним вимогам щодо якості, адже правильно підібрані матеріали забезпечать ефективне збереження тепла в зимовий період і прохолоди в літній.

3. Енергоефективні вікна та двері



Головним джерелом тепловтрат в будівлі є вікна й двері, а також неправильний їх монтаж.

Використання високоякісних вікон з енергоощадним склопакетом, відповідною профільною системою й вхідних дверей з терморозривом зменшує втрати тепла та перешкоджає проникненню холодного повітря в приміщення ззовні.

4. Влаштування системи енергоефективного опалення

Віддавайте перевагу сучасним, енергоефективним системам.

Одним зі способів опалення та гарячого водопостачання в будинку може бути використання теплового насоса - як екологічного, енергоефективного та економічно вигідного порівняно з традиційним обладнанням для опалення.

Принцип його роботи полягає в отриманні тепла з навколишнього середовища та його передачі до системи опалення.

Влітку така система може працювати навпаки - охолоджуючи повітря і забезпечуючи комфортний мікроклімат.

5. Монтаж системи енергоефективного кондиціонування та вентиляції

Використання інверторної технології в кондиціонерах знижує енергоспоживання та забезпечує потрібний мікроклімат в приміщенні.

Встановлення системи вентиляції з рекуперацією тепла гарантує приплив свіжого повітря без значної втрати тепла.



6. Використання альтернативних джерел енергії


Грамотне використання енергії сонця й вітру, теплової енергії повітря, землі та води дозволяє зробити житло максимально автономним.

Встановлення сонячних панелей (батарей) на даху власного будинку дозволить генерувати електроенергію безпосередньо на місці, а сонячні колектори використовуються для опалення приміщень або гарячого водопостачання, чим надають повну або часткову автономність від централізованої системи.

Це не тільки знижує комунальні витрати, а й сприяє екологічній стійкості Вашого будинку.


7. Система «Розумний будинок» 


Впровадження комплексу технологій розумного будинку дає змогу функціонально пов’язати усі системи та електроприлади між собою та автоматизувати управління енергоспоживанням.

За допомогою датчиків та програмного забезпечення дистанційно можна регулювати параметри систем освітлення, опалення та кондиціонування відповідно до зовнішніх умов, що сприяє підвищенню енергоефективності та дозволяє оптимізувати енергоспоживання.

Варто відзначити, що вартість будівництва енергоефективних будинків з врахуванням закупівлі енергогенерувального обладнання та використанням якісних, екологічних будівельних матеріалів буде вище, ніж тих що побудовані за традиційними технологіями.

Але вкладення в енергоефективність окуповуються через зменшення витрат на комунальні послуги.

Отже,

будівництво енергоефективного будинку вимагає комплексного підходу, що включає ретельне планування, вибір якісних матеріалів та впровадження сучасних технологій.

Звернувшись до нашої будівельної компанії ТОВ “Аквілон-СК”, ви отримаєте не просто будинок, а енергоефективне та екологічно чисте житло, створене з урахуванням останніх тенденцій у будівництві.

Замовити  консультацію
Залиште Ваші дані та наші фахівці зателефонують найближчим часом
Ваші дані успішно надіслані!
Дякуємо за ваше звернення.
Наші фахівці зв'яжуться з вами найближчим часом.
Oops! Something went wrong while submitting the form.